Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Orlando Boldewijn herdacht in Den Haag

Orlando Boldewijn herdacht in Den Haag

07/07/2018 17:24

Orlando Boldewijn herdacht in Den Haag

Foto: ANP  

YPENBURG - In de Nederlandse wijk Ypenburg werd zaterdag de overleden Orlando Boldewijn herdacht. De zeventienjarige jongen uit Rotterdam kwam daar in februari om het leven na een date via de homo-app Grindr. Na een week zoeken werd zijn lichaam gevonden in het water van de plas de Blauwe Loper.

Aan de herdenking, die werd gevolgd door een stille tocht, deden tientallen mensen mee, onder wie familieleden en vrienden van Boldewijn. Een vriendin sprak een waarschuwing uit: "Ik heb een boodschap voor alle jongeren onder twintig: ga zo snel mogelijk weg van Grindr. Want wat Orlando is overkomen, mag niet nog een keer gebeuren. Grindr is niet voor jullie. Wacht tot jullie zijn opgewassen tegen die viespeuken."

In verband met de dood van Boldewijn is een 27-jarige man, met wie hij had afgesproken, opgepakt. De Nederlandse justitie doet nog geen mededelingen over wat de jongen precies is overkomen. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina