Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kroatië maakt einde aan Russisch WK-sprookje

Kroatië maakt einde aan Russisch WK-sprookje

07/07/2018 18:31

Kroatië maakt einde Russisch WK-sprookje

Foto: AFP  

MOSKOU - Kroatië heeft zich zaterdag als vierde en laatste land voor de halve finales van het WK geplaatst. In een spannende wedstrijd in Sochi werd gastland Rusland na strafschoppen verslagen (4-3). Na 120 minuten was de stand 2-2.

In de penaltyserie miste Mateo Kovacic namens de Kroaten, maar dat had geen gevolgen door missers van de Russen Fedor Smolov en Mario Fernandes. Het thuisland was in het Fisht Stadion in de eerste helft op voorsprong gekomen door een prachtig doelpunt van Denis Cheryshev, zijn vierde van het toernooi. Nog voor rust maakte Andrej Kramaric gelijk.

Na een doelpuntloze tweede helft sloegen de Kroaten in de verlenging voor de tweede keer toe toen verdediger Domagoj Vida raak kopte. Die klap leken de Russen niet meer te boven te komen, maar vlak voor het einde zorgde Mario Fernandes alsnog voor een enorme ontlading: 2-2.

De enige andere keer dat Kroatië het op een WK tot de halve finales schopte was in 1998. Destijds werd de weg naar de eindstrijd versperd door Frankrijk. In de strijd om het brons werd vervolgens Oranje met 2-1 verslagen.De Russen kunnen ondanks de uitschakeling terugkijken op het beste WK ooit. Bij de drie eerdere deelnames, in 1994, 2002 en 2014, was de groepsfase telkens het eindstadion. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina