Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hi-Jet-piloten nog steeds niet geïdentificeerd

Hi-Jet-piloten nog steeds niet geïdentificeerd

07/07/2018 07:19 - Ivan Cairo

De moeder van Hi-Jet-piloot Donovan van Embricqs.

De moeder van Hi-Jet-piloot Donovan van Embricqs. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de stoffelijke resten van de in 2015 verongelukte piloten van Hi-Jet Helicopter Services nog niet voor de uitvaart afgestaan aan de nabestaanden. Na langer dan een half jaar heeft de identificatie nog steeds niet plaatsgevonden. Ook de houthakkers die de wrakstukken van de helikopter en de stoffelijke resten vonden, hebben het door Hi-Jet uitgeloofde vindersloon nog niet ontvangen.

In april werd duidelijk dat DNA-materiaal dat van familieleden was afgenomen nog steeds niet naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) was opgestuurd, terwijl het materiaal kort nadat de stoffelijke resten eind november vorig jaar waren gevonden en geborgen, was afgestaan aan justitie. Intussen is het DNA-materiaal naar Nederland overgebracht en ging het NFI aan de slag. De redactie verneemt dat het forensisch instituut om extra botmateriaal zou hebben gevraagd, wat nog steeds niet door de Surinaamse autoriteiten geleverd is.

Vermoed wordt dat geldgebrek daar de oorzaak van is. Voor financiering van dergelijke zaken is het parket afhankelijk van het ministerie van Justitie en Politie. Bij het OM bestaat de indruk, wordt dWT voorgehouden, dat er mogelijk sprake is van tegenwerking. Donderdag uitte de moeder van één van de verongelukte piloten in De Telegraaf haar misnoegen over de gang van zaken. Een woordvoeder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zou hebben gezegd dat Suriname nog bezig is met de identificatie van de stoffelijke resten van haar zoon.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina