Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Engeland naar halve finale WK

Engeland naar halve finale WK

07/07/2018 13:02

De Engelse Marcus Rashford (links) troost de Zweedse Victor Lindelof aan het einde van de kwartfinale tussen Zweden en Engeland. De Engelsen wonnen de wedstrijd met 2-0.

De Engelse Marcus Rashford (links) troost de Zweedse Victor Lindelof aan het einde van de kwartfinale tussen Zweden en Engeland. De Engelsen wonnen de wedstrijd met 2-0. Foto: AP / Matthias Schrader  

SAMARA - Engeland heeft zaterdag voor het eerst in 28 jaar de halve finale bereikt op het WK. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate rekende in Samara af met Zweden: 2-0.

Verdediger Harry Maguire kopte de 'Three Lions' na een half uur spelen op 1-0. Na een klein uur spelen verdubbelde Dele Alli, eveneens met het hoofd, de voorsprong.  Voor Engeland, dat in de halve finale de winnaar van het duel tussen gastland Rusland en Kroatië treft, is het de beste prestatie op een WK sinds 1990. Toen eindigde het land als vierde op het WK in Italië.

Engeland hoopt in Rusland voor de tweede keer in de historie wereldkampioen te worden. De enige keer dat dat lukte was in 1966. Eerder dit toernooi rekende Engeland al af met een penaltytrauma, door Colombia na strafschoppen te verslaan. Sinds 1996 had het land geen penaltyreeks meer gewonnen op een groot toernooi. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina