Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bonden vrezen instorten gezondheidssector

Bonden vrezen instorten gezondheidssector

07/07/2018 09:24 - Van onze redactie

Bonden vrezen instorten gezondheidssector

 

PARAMARIBO - Personeelsbonden van verschillende ziekenhuizen vrezen het instorten van de gezondheidssector. Het Staatsziekenfonds (SZF) betaalt structureel rekeningen te laat en daarnaast zijn de tarieven achterhaald. Ziekenhuizen kunnen leveranciers hierdoor niet op tijd betalen. Er wordt gevreesd voor het moment waarop zij niet meer in staat zullen zijn leveranciers te betalen. “Dat is het moment waarop de zorg in elkaar zal storten”, schrijft Vakcentrale C-47 in een persbericht.

De leiding van het collectief van bonden heeft recent een ontmoeting gehad met de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) om over de problemen in de gezondheidszorg te praten. Het collectief heeft besloten met de NZR te praten, omdat besprekingen met het ministerie van Volksgezondheid en de adviesgroep van het Kabinet van de President op niets zijn uitgelopen.

De ziekenhuisraad heeft erop gewezen dat de problemen identiek zijn aan die van de gezondheidsinstellingen. Partijen zullen daarom samen optrekken om oplossingen te vinden. Het bondencollectief bestaat uit vertegenwoordigers van het Diakonessenhuis, RK- en Lachmipersad Mungraziekhuis, de Stichting Regionale Gezondheidsdienst, Medische Zending en het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina