Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beachvolleybalsters in halve finale Youth Olympics

Beachvolleybalsters in halve finale Youth Olympics

07/07/2018 21:03 - John Zaalman

V.l.n.r. Xenna Luitjes Dean Kasdi, Ketura Margaret en Brasley Soetowikromo vóór vertrek naar Aruba.

V.l.n.r. Xenna Luitjes Dean Kasdi, Ketura Margaret en Brasley Soetowikromo vóór vertrek naar Aruba. Foto: Lionel Blokland  

PARAMARIBO - Xenna Luitjes en Ketura Margaret zitten in de halve finale van het beachvolleybalkwalificatietoernooi voor de Jeugd Olympische Spelen. Het Surinaamse duo heeft zijn plaats zaterdagmiddag veiliggesteld, in de tweede partij op Aruba. Van de Amerikaanse Maagdeneilanden werd in straight sets (21-7, 21-9) gewonnen.

Eerder op de morgen hebben Luitjes en Margaret het loodje gelegd tegen de meisjes van Jamaica, die terugkwamen van een achterstand en met 10-21, 21-14, 15-12 won. Bij de jongens hebben Dean Kasdi en Brasley Soetowikromo verloren van zowel Trinidad en Tobago (21-16, 21-11) als Jamaica (21-19, 21-14).

"We moesten van Jamaica hebben gewonnen", laat Kasdi vanuit Aruba weten. "De eerste set was van ons, maar volgens mij zijn er alleen maar amateur-arbiters. Ze weten niet eens wat double is, maar dat mag geen excuus zijn", geeft hij toe. Bondscoach Lionel Blokland meent dat ook de jongens de halve finale nog kunnen halen.

"Alleen zullen ze de do-or-die-wedstrijd van zondagmorgen tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden moeten winnen." Over de organisatie is naar zeggen van Blokland niets te klagen. "Alleen is de tafel soms koppijn."

Bij de meisjes zitten naast Suriname ook Aruba, Trinidad en Haïti in de laatste vier. "Bij de jongens zijn Trinidad, Aruba en de USVI de sterksten." Suriname zit volgens Blokland op het niveau van de andere landen. "Alleen zullen de jongens moeten spelen voor een plek in de laatste vier." De Surinamers verblijven in het Tropicana Resort.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen