Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Arbeid wil werkzoekenden succesvoller helpen

Arbeid wil werkzoekenden succesvoller helpen

07/07/2018 05:25 - Lloyd Djendje

Arbeid wil werkzoekenden succesvoller helpen

 

PARAMARIBO - Overheden in de hele wereld moeten meestal werk verschaffen aan het minder ontwikkelde deel van de bevolking. Nadat de meer geschoolde krachten werk hebben gevonden in voornamelijk de particuliere sector, moet de overheid vaak de rest van werkzoekenden helpen een baan te vinden. Voor Suriname is daarom belangrijk dat het ministerie van Arbeid steeds naar betere manieren zoekt om met meer succes de werkzoekenden te helpen aan een baan.

Het komt vaak voor dat sollicitanten niet gekwalificeerd zijn voor een bepaald beroep. "De overheid moet er alles aan doen om de werkzoekenden te trainen om aan de vereisten te voldoen", zegt Diëgo Rei, arbeidsmarktspecialist van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) aan de redactie. Volgens hem is het de taak van de overheid om (verdere) samenwerking te zoeken met instanties zoals uitzendbureaus met het oog op verbetering van de hulp aan werkzoekenden. De overheid moet de drempel voor werkzoekenden om haar te benaderen voor arbeidsbemiddeling verlagen.

Op verzoek van Suriname heeft de ILO deze week voor ambtenaren van het ministerie van Arbeid een training verzorgd over verbetering van de dienstverlening aan werkzoekenden. Door de economische situatie in Suriname melden minder bedrijven vacatures bij de overheid. In veel landen met een soortgelijk probleem is het opvallend dat bedrijven hun sollicitatieoproep steeds uitstellen, waardoor het voor de overheid ook moeilijker wordt om te bemiddelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen