Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Adek-studenten dreigen schooljaar te verliezen

Adek-studenten dreigen schooljaar te verliezen

07/07/2018 03:34 - Naomi Hoever

Ryan Nannan (links) en Dennis Wip (tweede vanuit rechts)  van de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit van Suriname.

Ryan Nannan (links) en Dennis Wip (tweede vanuit rechts) van de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit van Suriname. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het geschil tussen het wetenschappelijk personeel en universiteitsbestuur dreigt uit de hand te lopen. Als uiterlijk volgende week de actie niet wordt opgeheven, is dit schooljaar verloren voor Adek-studenten. “Het lijkt alsof de ijver om tot een oplossing te komen ontbreekt bij het Adek-bestuur”, zegt Ryan Nannan, bestuurslid van de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit van Suriname (VWPU).

Voorzitter Dennis Wip heeft vrijdag op een persconferentie aangekondigd dat de acties normaal worden voortgezet. Afstuderen is niet mogelijk, tentamens zijn gestopt en voor zover die al zijn afgenomen worden ze niet gecorrigeerd. Het geschil ontstond ruim twee weken geleden toen VWPU om dezelfde salariscorrectie vroeg die in 2017 aan de rest van het onderwijsveld is toegekend. Deze correctie zouden de wetenschappers in oktober van het vorig jaar ontvangen.

Wip zegt dat er eind mei een akkoord hierover tussen beide besturen is getekend. Echter, de nieuwe salarissen zijn nog steeds niet vastgelegd. Volgens de VWPU-voorman heeft het universiteitsbestuur geen poging gedaan om tot een oplossing te komen. Om de achterstand in te lopen zullen de stakenden een aantal scenario's met studenten uitwerken. Als er een vergelijk wordt bereikt kan met schuiven en inpassen het schooljaar nog gered worden. Verder zal er met de decanen en de studenten afgestemd worden hoe het onderwijsproces af te ronden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina