Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voor het eerst TBS-straf op Aruba

Voor het eerst TBS-straf op Aruba

06/07/2018 21:31

Voor het eerst TBS-straf op Aruba

 

ORANJESTAD - Voor de eerste keer is op Aruba tbs opgelegd. De stiefvader van twee jonge broertjes heeft vijftien jaar cel en tbs opgelegd gekregen door de rechter op het eiland. De rechter acht Gabriel M. schuldig aan het zwaar mishandelen en doodslaan van zijn stiefkinderen: de driejarige Roshandrick en de vijfjarige Roshandroh.

Op Aruba overleed Roshandroh vorig jaar november in het ziekenhuis als gevolg van ernstige mishandelingen. Na enkele dagen uitgebreid speurwerk werd ook het lichaam van zijn broertje Roshandrick gevonden. Hij was na mishandeling om het leven gekomen en door zijn stiefvader begraven.

Het is opvallend dat er tbs is opgelegd. Op Aruba is geen tbs-kliniek en ook niet op de andere Caribische landen. Wellicht moet de man op termijn voor behandeling naar Nederland. De rechter wil dat er nog meer onderzoek wordt gedaan naar de rol van de moeder voordat de rechtbank uitspraak kan doen over haar rol in deze zaak. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen