Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Studenten vragen bemiddeling president

Studenten vragen persoonlijke bemiddeling president

06/07/2018 18:26 - Merredith Bruce

Studenten vragen persoonlijke bemiddeling president

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Studenten van de Anton de Kom Universiteit (Adek) zijn moe van de nu al twee weken durende staking van het wetenschappelijk personeel van de universiteit en de gevolgen daarvan. Door de staking worden er geen colleges verzorgd en kunnen studenten geen tentamens maken of afstuderen. Dat zegt studentenvertegenwoordiger Emanuel Scheek tegen de krant.

De studenten hebben president Desi Bouterse in een brief gevraagd om te bemiddelen voor een structurele oplossing. De brief, ondertekend door Scheek, is donderdag naar het kabinet van de president verstuurd. Er zijn ook handtekeningen van de studenten toegevoegd. Ze hebben graag dat de staking uiterlijk dinsdag wordt opgeheven en het onderwijsproces meteen wordt hervat. Ze vragen daarbij de garantie dat partijen zich houden aan gemaakte afspraken om te voorkomen dat er weer gestaakt zal worden.

De studenten maken in de brief duidelijk dat het voor hen niet van belang is wat de rechtvaardigheid is van de staking of aan wie deze te wijten is. Gesteld wordt dat beide partijen hun verantwoordelijkheid moeten nemen door middels dialoog en rechtvaardig handelen het probleem op te lossen. "Want het zijn steeds weer de studenten die de dupe worden van stakingen en andere tekortkomingen." De vrees bestaat dat door de stakingen het collegejaar verloren dreigt te gaan.

De studenten stellen dat zij haast elk semester geconfronteerd worden met een staking. Ze confronteren het staatshoofd in de brief met het feit dat hij in november 2014 in hoogsteigen persoon een bezoek heeft gebracht aan de universiteit en dat hij bij die gelegenheid het belang van de universiteit heeft benadrukt. Er worden in de brief ook oplossingsmodellen en voorstellen aangedragen voor een structurele oplossing van de problemen van de universiteit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina