Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechterhand 'El Chapo' uitgeleverd aan VS

Rechterhand 'El Chapo' uitgeleverd aan VS

06/07/2018 22:32

Rechterhand 'El Chapo' uitgeleverd aan VS

Foto: AFP  

MEXICO-STAD - Mexico heeft een belangrijke handlanger van Joaquin 'El Chapo' Guzmán uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dámaso López Núñez kan een belangrijke getuige zijn in de rechtszaak tegen de drugsbaron, die naar verwachting in september begint.

López heeft als bijnaam El Licenciado (de geleerde), omdat hij afgestudeerd jurist is en voor het Openbaar Ministerie heeft gewerkt. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de strengbeveiligde gevangenissen. Als gevangenisbaas speelde López een belangrijke rol bij de eerste ontsnapping van El Chapo uit een cel, in 2001.

El Chapo bleef tot 2014 spoorloos en kon zijn bende, het Sinaloa-kartel, laten uitgroeien tot een van de machtigste en gevaarlijkste kartels van Mexico. Hij werd uiteindelijk opgepakt, maar ontsnapte in 2015 weer. Na een grote klopjacht werd hij vorig jaar weer gearresteerd en uiteindelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. López werd vorig jaar opgepakt. DVHN.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina