Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Positie docenten IOL niet in gevaar

Positie docenten IOL niet in gevaar

06/07/2018 08:36 - Naomi Hoever

Positie docenten IOL niet in gevaar

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De positie van de docenten op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) zal niet veranderen en niemand zal zijn baan verliezen. Dit zei Edwin Marshall, manager, die de transformatie bij het instituut zal moeten leiden. Hij sprak donderdag op een persconferentie samen met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, over het besluit om het IOL te incorporeren in de Anton de Kom Universiteit.

Ferrier zegt dat er een schakeljaar wordt toegevoegd aan de opleiding van Leraren. Geslaagden van de middelbare school komen in de nieuwe situatie daarin. De bewindsvrouw zegt dat dit schakeljaar beter zal zijn dan wat nu bekend is op de Anton de Kom Universiteit. Docenten daar beklagen zich over het niveau van het Nederlands en Engels van studenten. De minister gelooft dat aankomende studenten reeds op Vwo-niveau anders opgeleid moeten worden. Het ministerie wil werken met leerkrachten die goed gevormd zijn met een opleiding die gelijk is aan de University of the West Indies.

"Dit heb niet ik als minister bepaald. Suriname heeft zich verplicht aan conventies." Ferrier zegt dat als het onderwijsniveau op het huidige peil blijft Suriname over tien jaar niet meetelt. Voor het nieuwe schooljaar zullen er geen nieuwe inschrijvingen plaatsvinden op het IOL. De opleiding zal de komende vier tot vijf jaar in haar huidige vorm worden afgebouwd. Ferrier weerspreekt de opvatting dat het een overhaaste beslissing is, want het proces om te komen tot incorporatie is nog niet afgerond. Twee weken terug zijn de docenten geïnformeerd over het voornemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina