Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaarlijks prijsindexcijfer in gevaar

Jaarlijks prijsindexcijfer in gevaar

06/07/2018 06:01 - Gilliamo Orban

Jaarlijkse prijsindexcijfer in gevaar

 

PARAMARIBO - De productie van het jaarlijkse prijsindexcijfer komt in gevaar, zegt directeur Iwan Sno van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS). Doordat het personeel nu ruim twee maanden in actie is, zal het ABS over mei en juni geen prijsindexcijfer publiceren.

"Het gevolg is dat we een jaarlijks prijsindexcijfer kunnen krijgen van tien maanden. Maar als de actie van de bond langer duurt, zullen we ook deze informatie niet beschikbaar hebben. Het cijfer is belangrijk om beleid te maken", stelt Sno.

Het gros van het personeel werkt vrijwel niet, aangezien het van zeven tot tien uur 's morgens in sitdown-actie is en daarna naar huis gaat. De vakbond heeft eerder al geweigerd dispensatie te geven om de maandelijkse prijsindex te kunnen produceren.

De directeur heeft onlangs aan de bond doorgegeven dat het ministerie van Financiën vier procent loonsverhoging wil geven. De algemene ledenvergadering heeft dat aanbod woensdag verworpen. "Ik had dat verwacht. Als je het vergelijkt met wat andere lidbonden hebben gekregen, verschilt het wel veel", zegt Sno.

Bondsbestuurslid Monique Elburg: "We hebben gevraagd om 25 procent salarisverhoging en zullen nimmer akkoord gaan met vier procent . We hebben al enkele jaren geen verhoging ontvangen en we krijgen nu niet eens lumpsum erbij."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina