Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Actievoerders blokkeren ingang universiteit

IOL-docenten en BvL-bestuur blokkeren ingang Adek

06/07/2018 10:10 - Naomi Hoever

BvL-voorzitter Wilgo Valies en districtscommissaris Remy Pollack zijn in gesprek bij de ingang van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

BvL-voorzitter Wilgo Valies en districtscommissaris Remy Pollack zijn in gesprek bij de ingang van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Foto: Naomi Hoever  

PARAMARIBO - Docenten van het IOL aangesloten bij de Bond van Leraren hebben samen met bondsvoorzitter Wilgo Valies de in- en uitgang van de Universiteit geblokkeerd. Voor de poorten hebben zij een mensenmuur gevormd waardoor niemand door kan. Er is een enorme file van auto's die de toegang is ontzegd.

Intussen is de sterke arm gearriveerd, kort daarna de districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West, Remy Pollack. De burgervader zegt dat de docenten in overtreding zijn. Vóór 10 uur moeten ze zich verwijderen van de in- en uitgang, anders zal de sterke arm optreden tegen de docenten. De docenten zijn tegen de incorporatie van het IOL in de Adek. Verder zijn ze niet te spreken over de uitlatingen van Onderwijsminister Lilian Ferrier, donderdag op een persconferentie.

Om 10 uur is er een persconferentie van de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel Universiteit. Ook mediawerkers die met de auto naar binnen moeten worden tegengehouden door de actievoerders. Aan de Ware Tijd zeggen ze dat alleen het bevoegd gezag langs mag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina