Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste orkaan van het seizoen nadert Antillen

Eerste orkaan van het seizoen nadert Antillen

06/07/2018 19:27

Eerste orkaan van het seizoen nadert Antillen

Foto: AFP  

MIAMI - Op de Atlantische Oceaan ontwikkelt zich Beryl, de eerste orkaan van het seizoen. De tropische storm koerst met windsnelheden van 130 kilometer per uur af op de Kleine Antillen, waartoe ook Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten behoren.

Volgens het Amerikaanse orkaancentrum kan de storm maandag de eilanden bereiken. Op dit moment bevindt de depressie zich nog ongeveer 1600 kilometer ten zuidoosten van de benedenwindse (kleine) Antillen. Het centrum heeft nog geen waarschuwingen uitgevaardigd. Verwacht wordt dat de storm in kracht afneemt naarmate deze de eilanden nadert.

Sint Maarten werd vorig jaar september zwaar getroffen door de orkaan Irma. Op Puerto Rico, dat vorig jaar eveneens zwaar werd getroffen door orkaan Maria, zijn 400 schuilplaatsen ingericht voor de bewoners. Het orkaanseizoen loopt van juni tot november. DVHN.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina