Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basisscholieren Nickerie leren belang mangrovebos

Basisscholieren Nickerie leren belang mangrovebos

06/07/2018 04:05 - Beta Debidien

Nickeriaanse leerlingen krijgen info over mangrove

Nickeriaanse leerlingen krijgen info over mangrove Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Kinderen van de vierde en vijfde klas van de basisscholen in Nickerie leren over het belang van behoud van de mangrovebossen. Ze worden onder andere geïnformeerd over de bijzondere bijdrage die mangrove levert om de invloed van klimaatverandering tegen te gaan. “We zullen aan alle basisscholen in Nickerie informatie verstrekken”, zegt Usha Satnarain van de Universiteit van Suriname, die belast is met de uitvoering van het project.

Satnarain stelt dat het bij de ouderen iets minder zin heeft om met bewustwording aan de slag te gaan. "Maar bij kinderen is dit juist belangrijk, want hoe jonger je het leert hoe beter het is." Ouderen hebben volgens haar minder tijd om deel te nemen aan bewustwordingssessies. De doorsnee Surinamer lijkt weinig te weten van de waarde die mangrove heeft, ook voor de mens. "Vandaar dat wij gekozen hebben om kinderen hierover te leren."

Dit achttien maanden durende project is medio vorig jaar begonnen, eindigt in december en wordt gefinancierd door het Verenigde Naties Ontwikkelingsprogramma en de Europese Unie. Het is uitsluitend voor het district Nickerie bestemd, "omdat Bigi Pan heel kwestbaar is en vooral omdat de kust langs het gebied bedreigd wordt door het oprukkende zeewater." Dit gedeelte van het project waarbij schoolkinderen worden betrokken is gestart in april. Er zijn toen bewustwordingssessies gehouden voor onder andere ouderen en vertegenwoordigers van de overheid en de particuliere sector.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina