Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stibula zet buurtwerk voort met getrainde vrijwilligers

Stibula zet buurtwerk voort met getrainde vrijwilligers

05/07/2018 11:18 - Naomi Hoever

Stibula zet buurtwerk voort met getrainde vrijwilligers

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het startsein voor het oprichten van een vrijwilligerskorps voor Stibula is woensdag gegeven. Ze zoekt er een twintigtal om leiding aan haar activiteiten te geven. De voorzitter van Stibula, Ronald Kolf, is lovend over het initiatief van jongeren om een project te schrijven voor het klaarmaken van vrijwilligers. Hij spreekt van een uniek project. “Het is de eerste keer dat de organisatie bewust jongeren klaarmaakt om hun buurt en gemeenschap te dienen.”

Stibula moet het als niet gesubsidieerde buurtorganisatie, zonder winstbejag, sinds haar oprichting in maart 1967 van vrijwilligers hebben. "Wij willen dienstbaar blijven aan de gemeenschap op elk gebied. Je kan de organisatie alleen maar laten groeien en bloeien met vrijwilligers", aldus Kolf.

Rubia Berghout is nu twee jaar actief als vrijwilliger. Zij vertelt dat het vrijwilligerstraject dit jaar begint met training van de jongeren, waardoor een vaste kern ontstaat. Dit team zal het vrijwilligerskorps moeten vormen. Berghout zegt dat de behoefte aan (meer) activiteiten is gebleken uit de hoge opkomst bij spelmiddagen. De teamleden zullen op basis van hun talent worden ingezet.

Berghout zegt dat de vrijwilligers in de loop der jaren geld en tijd hebben geïnvesteerd in het buurtwerk. "Als je regelmatig bezig bent kun je als organisatie verder groeien." Zij ziet het als een uitdaging om vrijwilligers binnen te halen. Een vrijwilliger is voor haar iemand die zich belangeloos inzet, dus het werk met liefde doet en niet voor geld en die het verschil kan maken en voldoening krijgt in wat hij of zij doet. Het project wordt opgezet met hulp van het Caribbean Policy Development Centre.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina