Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kersten viert 250-jarig bestaan

Kersten viert 250-jarig bestaan

30/06/2018 05:29 - Amanda Palis

Antoine Brahim, directeur van Kersten Group, vrijdag tijdens een persconferentie.

Antoine Brahim, directeur van Kersten Group, vrijdag tijdens een persconferentie. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “We hebben 250 jaar lang vertrouwde diensten geboden aan onze Surinaamse gemeenschap en maken op bijna alle facetten deel uit van de economie.” Dit zei Antoine Brahim, directeur van Kersten Group vrijdag tijdens een persconferentie. Christoph Kersten begon met een stoffenwinkeltje en kleermakerij in 1768 om zijn zendingswerk te kunnen financieren.

Dat bescheiden begin is uitgegroeid tot een concern van bedrijven dat verschillende diensten en producten biedt aan de samenleving. "Deze bedrijvengroep heeft door haar pionierswerk in de vorm van de eerste parkeergarage in het land tot de eerste supermarkt, een sleutelrol gehad bij de ontwikkeling van Suriname", stelt Brahim. Ter gelegenheid van dit jubileum zullen er gedurende een jaar activiteiten zijn.

"250 jaar is niet niks en dat willen wij niet alleen met onze medewerkers vieren, maar ook met de samenleving. Zonder haar vertrouwen hadden wij het niet gehaald", zegt de directeur. Er zullen verschillende activiteiten zijn, zoals een streetparty in oktober, deelname aan de kunstbeurs en vieringen voor externe en interne relaties. Het concern bestaat uit 22 bedrijven variërend van gezondheidszorg tot toerisme. Er zijn plannen om verder uit te breiden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina