Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Achttien doden door botsing touringcar

Achttien doden door botsing touringcar

30/06/2018 06:48

Achttien doden door botsing touringcar

Foto: AFP  

CHANGSHA - Door een busongeluk in China zijn ten minste achttien mensen om het leven gekomen. Nog veertien anderen raakten gewond doordat een touringcar frontaal op een vrachtwagen botste in de zuidoostelijke provincie Hunan. De gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis, meldt de South China Morning Post.

Volgens de krant stak de bus in de avond de middenberm van een snelweg over en reed op een tegemoetkomende truck. Het touringcarbedrijf van de verongelukte bus zou eerder door de autoriteiten in Hunan op de vingers zijn getikt omdat chauffeurs vermoeid achter het stuur zaten. 

Ongevallen op de weg zijn in China aan de orde van de dag. Ze zijn vaak het gevolg van slecht onderhouden wegen en vermoeide chauffeurs. De Wereldgezondheidsorganisatie berekende dat ieder jaar ongeveer 260.000 Chinezen op de weg verongelukken. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina