Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gilton Amoksie wil Suriname uitdragen

Gilton Amoksie wil Suriname uitdragen met multiculturele gospelmuziek

29/06/2018 15:42 - Tascha Samuel

Gilton Amoksie.

Gilton Amoksie. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Gilton Amoksie staat bekend om zijn dynamische optredens waarin hij met veel dyugudyugu het evangelie van Jezus Christus verkondigt. Hij meent dat muziek het ideale middel is om jongeren mee te beïnvloeden. Hij is inmiddels ready voor het internationale podium. “Ik denk dat we een unieke vibe hebben vanwege het multiculturele dat we kunnen leggen in de muziek”, meent Amoksie.

Als fundraisings-event om instrumenten te kopen voor de band en de opnames van zijn derde cd, organiseert hij vrijdag in de multifunctionele zaal van het Surinaams Bijbelgenootschap van 20 tot 22 uur een 'Taste of Gilton Amoksie'-avond. De setting van het mini-concert wordt een rustige. "Het wordt een soort unplugged version. Ik wil kwaliteitsmuziek presenteren zoals  men me niet zo vaak ziet, even geen dyugudyugu," lacht Amoksie breed.

De ambitieuze artiest streeft ernaar om zijn derde cd op Trinidad op te nemen. "Ik denk dat  ik ready ben om door te breken naar een breder publiek en ik wil alvast doorbreken in het Caribisch gebied. Met gebruik van hun netwerk  kan ik ook op plaatsen komen en mensen ontmoeten die wat voor mijn carrière kunnen betekenen."

Hij vervolgt: "De boodschap is hetzelfde. Maar ik heb gewerkt aan het produceren van sterkere teksten. Het is een combinatie van Engels en Aucaans of Sranantongo. Ik wil echt het buitenlands publiek gaan trekken door de Aucaanse invloeden in mijn muziek te verwerken. Ik geloof dat dit een extra edge, iets extra's, geeft aan de muziek boven de andere artiesten daarbuiten".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina