Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Senegal uitgeschakeld op WK

Senegal door nederlaag en te veel gele kaarten uitgeschakeld op WK

28/06/2018 13:17

Senegal door nederlaag en te veel gele kaarten uitgeschakeld op WK

Foto: Proshots  

SAMARA - Senegal is donderdag op unieke wijze uitgeschakeld op het WK. Het land eindigde door de 0-1 nederlaag tegen Colombia als derde in groep H, omdat het meer gele kaarten kreeg dan concurrent Japan. Dat land is ondanks een nederlaag tegen Polen net als Colombia wel door.

Senegal en Japan hebben na drie duels een identiek doelsaldo en speelden onderling met 2-2 gelijk. Daarom geeft het Fair Play-klassement de doorslag en daarin heeft Senegal meer kaarten dan Japan. Het is voor het eerst dat een land op basis daarvan uit een toernooi verdwijnt. De regel is sinds dit toernooi van kracht.

Het enige doelpunt van de wedstrijd in Samara werd een kwartier voor tijd gemaakt door Yerry Mina. De verdediger van FC Barcelona kopte raak uit een hoekschop. Colombia, dat het WK begon met een nederlaag tegen Japan, eindigt met zes punten bovenaan in groep H. Het treft in de knockout-fase de nummer twee uit de groep van Engeland en België. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina