Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Iraakse premier gelast executie terroristen

Iraakse premier gelast executie terroristen

28/06/2018 19:41

De Iraakse premier Haider al-Abadi.

De Iraakse premier Haider al-Abadi. Foto: Google Images  

BAGDAD - De Iraakse premier Haider al-Abadi heeft donderdag volgens de media de onmiddellijke executie gelast van alle ter dood veroordeelde terroristen, onder wie buitenlanders en vrouwen. Het gaat om ruim driehonderd personen.

Al-Abadi nam dat besluit ter vergelding voor de moord op acht overheidsdienaren, die waren gekidnapt door strijders van Islamitische Staat. Veiligheidsfunctionarissen vonden de ernstig verminkte lijken van hun collega's woensdag, 48 uur na het verstrijken van de gestelde deadline voor de vrijlating van vrouwelijke soennitische gevangenen.

De Iraakse premier claimde eind vorig jaar te hebben afgerekend met de soennitische extremisten in Irak, maar in het grensgebied met Syrië en Turkije zijn nog steeds jihadistische groepen actief. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina