Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cruciale overwinning Kloof en Orange Lions

Cruciale overwinning Kloof en Orange Lions

28/06/2018 18:03 - Terence Oosterwolde

Cruciale overwinning Kloof en Orange Lions

Charlon Kloof (l) hielp Oranje donderdag aan de winst. Foto: Fiba  

PARAMARIBO - De nationale mannenbasketbalselectie van Nederland heeft donderdag een 77-52 overwinning behaald op Roemenië. In poule D van de Europese kwalificatie voor de World Cup van volgend jaar in China rest nog de wedstrijd van zondag tegen Italië.

In de Martini Plaza in Groningen stonden Charlon Kloof en Worthy de Jong, twee spelers met Surinaamse roots in de basis bij de Oranje Lions. Kloof, die in Suriname heeft gebasketbald voor Yellow Birds en CLD, kwam tot zes punten, een team-high zes assists en drie rebounds in 25 minuten en 52 seconden speeltijd. De Jong, wiens vader Lesley Hoepel gebasketbald heeft voor De Schakel, eindigde met dertien punten, drie assists en team-highs zeven rebounds, vier steals en 26 minuten en 59 seconden.

Ondanks de ruime winst van donderdag blijft de laatste ontmoeting van Nederland tegen Italië relevant, omdat de resultaten uit de eerste ronde meetellen in de volgende kwalificatieronde. De Oranje Leeuwen moeten in de poule van vier - Kroatië is de andere ploeg - minimaal als derde eindigen om door te stromen naar de volgende ronde. Italië, dat donderdag zijn eerste nederlaag leed (72-78 tegen Kroatië), is al zeker van de laatste kwalificatieronde die in september wordt afgewerkt. De drie andere landen hebben elk een 2-3 winst-/verliesstaat.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen