Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • België verslaat Engeland en is groepswinnaar

België verslaat Engeland en gaat als groepswinnaar verder op WK

28/06/2018 17:33

België verslaat Engeland en gaat als groepswinnaar verder op WK

Foto: Proshots  

KALININGRAD - België heeft de groepsfase van het WK donderdagavond afgesloten met een overwinning op Engeland. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez zegevierde met 1-0 en eindigde zo bovenaan in groep G. Adnan Januzaj schoot in de 51e minuut de enige treffer van de wedstrijd binnen in Kaliningrad. Zowel Engeland als België won zijn eerste twee groepswedstrijden en was dus al zeker van een plek in de achtste finales, waardoor het slotduel in poule G puur om de groepswinst ging.

Bij de Belgen maakte Vincent Kompany een kwartier voor tijd nog zijn opwachting. De verdediger van Manchester City miste de eerste twee groepswedstrijden door een liesblessure, maar is volledig hersteld van die kwetsuur. De 'Rode Duivels' nemen het door de groepswinst maandag in de achtste finales op tegen Japan, dat als tweede in groep H eindigde. Engeland wacht dinsdag een duel met Colombia, de winnaar van die poule.

De andere wedstrijd in groep G ging tussen Panama en Tunesië en werd met 2-1 gewonnen door de Tunesiërs, die daardoor met drie punten als derde eindigden. WK-debutant Panama bleef puntloos. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina