Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oppositie wil opheldering over IOL

Oppositie wil opheldering over IOL

26/06/2018 21:32 - Van onze redactie

Oppositie wil opheldering over IOL

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Oppositionele fracties in De Nationale Assemblee vinden dat de regering uitleg moet geven aan het parlement over de plannen die ze heeft met het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Directe aanleiding is het besluit van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om geen nieuwe inschrijvingen meer op het IOL toe te laten voor het nieuwe studiejaar.

Het voornemen van de regering werd vorige week bekendgemaakt. In een brief aan parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons vragen de fracties dat de regering binnen afzienbare tijd het college grondig informeert. Ze willen ook informatie over het onderzoeksrapport van de presidentiële commissie 2017 over de huidige situatie van het IOL. Daarin worden zaken genoemd zoals de status van niet afgeronde gebouwen, management, financiële overzichten, het transformatieplan, wet- en regelgeving, budget, managementaspecten en "het plan van aanpak tussen nu en de start van de nieuwe opleidingen in 2018".

Volgens de oppositieleden zijn de door de autoriteiten aangekondigde transformatie en diverse processen onduidelijk en maken veel studenten en toekomstige studenten zich zorgen. Ook de rechtspositie en bezoldiging van het IOL-personeel is niet duidelijk bij de overgangsperiode. Hetzelfde geldt voor onder andere de toekomstige rol, functies, status van de diploma's en beloning van tot heden IOL-afgestudeerde personen. Onduidelijkheid is et rook over onder meer wet- en regelgeving van de nieuwe universitaire lerarenopleidingen en de afbouw van de huidige IOL-opleiding.

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina