Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opnieuw doden bij protesten in Nicaragua

Opnieuw doden bij protesten in Nicaragua

17/06/2018 03:05

Opnieuw doden bij protesten in Nicaragua

Foto: AFP  

MANAGUA - In de Nicaraguaanse hoofdstad Managua zijn zaterdag acht mensen omgekomen, toen het geweld tussen politie en demonstranten opnieuw oplaaide. Twee personen stierven door kogels en een gezin van zes kwam om toen hun huis afbrandde.

Een familielid van het gezin vertelde aan Reuters dat agenten het huis in brand staken, omdat de eigenaar geen sluipschutters op zijn dak wilde toelaten. De twee andere mensen kwamen volgens lokale media om toen politieagenten en regeringsaanhangers het vuur openden op demonstranten die een wegblokkade bewaakten.

Eerder op de dag bereikten de regering en vertegenwoordigers van de demonstranten overeenstemming over een internationaal onderzoek naar het geweld en om blokkades te verwijderen. Beide partijen hebben laten weten door te willen praten. Al meer dan 170 mensen zijn omgekomen bij het geweld. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina