Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Argentijns parlement legaliseert abortus

Argentijns parlement legaliseert abortus

15/06/2018 02:03

Argentijns parlement legaliseert abortus

Foto: AP  

BUENOS AIRES - Het Argentijns parlement heeft donderdag met een kleine meerderheid een wetsvoorstel om abortus te legaliseren goedgekeurd. Dat betekent, als ook de Senaat akkoord gaat, dat het afbreken van de zwangerschap tot en met de veertiende week voortaan niet meer strafbaar is.

Uiteindelijk steunden 129 afgevaardigden de nieuwe wetgeving, 125 waren tegen. Aan de stemming ging een urenlang debat vooraf dat tot diep in de nacht duurde. "We hebben het over een probleem van de volksgezondheid dat niet met oogkleppen op kan worden aangepakt, noch met morele en ethische principes, laat staan religie'', zei oppositielid Mayra Mendoza, een van de drijvende krachten achter het wetsontwerp. ,,Dit is ook een zaak van sociale rechtvaardigheid.''

In alle politieke gelederen was de verdeeldheid groot in deze kwestie. President Mauricio Macri riep zijn partijgenoten op te stemmen naar eigen goeddunken, ook al was hij persoonlijk tegen het voorstel. In Argentinië is, evenals in veel andere Latijns-Amerikaanse landen, abortus nu alleen toegestaan in bijzondere gevallen, waaronder verkrachting en levensgevaar voor de moeder. DVHN.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina