Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Interesse jongeren in Facebook neemt af

Interesse Surinaamse jongeren in Facebook neemt af

14/06/2018 00:08 - Amanda Palis

Interesse Surinaamse jongeren in Facebook neemt af

 

PARAMARIBO - "Vorig jaar was er nog een duidelijke groei van tien procent van jongere Surinaamse Facebook gebruikers ,maar nu merken we dat het aan het dalen is.” Dit vertelt Jean-luc van Charante, directeur van Ineffable NV, een marketing bedrijf dat vooral bekend staat om het bedenken van social media strategieën voor bedrijven.

Het bedrijf publiceert een rapport over hoe Social media In Suriname ervoor staan, onder andere als het gaat om het gebruik. In de evaluatie van dit jaar merkt hij een daling van 1.6 procent van het aantal Facebook gebruikers in de categorie dertien tot zeventien jaar. "We weten niet waar de jongeren uithangen, maar wel dat ze gaan waar hun ouders niet zijn", zegt Van Charante.

Hij noemt het opmerkelijk dat ouderen veel meer gebruik maken van de bekende social media platforms, waarvan in Suriname Facebook het meest gebruikte is. Dat blijkt uit de groei van 13 procent onder de Facebook gebruikers tussen de 35 en 54 jaar. In de leeftijdsklasse vanaf 55 jaar merkt hij een groei van zeker 25 procent.

Maar het gebruik van digitale sociale platforms komt niet zonder valkuilen. Nep nieuws' is een fenomeen dat ook in ons land voorkomt. "In Suriname gebruiken we Facebook niet alleen om op de hoogte te zijn van sma tori of social media drama, maar ook om nieuws te verspreiden zij het nou nep of niet", stelt Van Charante. Het delen van verkeerde informatie kan soms voor ophef zorgen.

Aansluitend op zijn evaluatie organiseert het bedrijf op 25 en 26 juni opnieuw een social media conferentie in hotel Torarica. Verwacht wordt dat zeker 60 procent van de deelnemers zal bestaan uit vertegenwoordigers van lokale bedrijven en personen die invloed hebben op social media met een groot aantal volgers.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina