Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik weet niet waarom ik het gedaan heb’

‘Ik weet niet waarom ik het huis in brand heb gestoken’

14/06/2018 09:18 - Van onze redactie

‘Ik weet niet waarom ik het huis in brand heb gestoken’

 

PARAMARIBO - "Ik weet niet waarom ik het huis in brand heb gestoken. Ik was depressief. Ik was echt kwaad en als ik zo kwaad ben weet ik niet wat ik doe. Ik kon die stress echt niet meer aan. Die mensen thuis maken me elke keer woedend.“ Dit zei de 20-jarige verdachte Erika L. snikkend tegen kantonrechter Robert Praag voordat zij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier en twintig maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar.

Hij nam hiermee de eis van officier van justitie Roline Gravenbeek over. Ook besliste de rechter dat de vrouw onder begeleiding blijft van een maatschappelijk werker. Zij werd veroordeeld voor brandstichting en bedreiging. Erika L. heeft op 7 maart van dit jaar na een woordenwisseling haar moeders huis aan de Goede hoopweg in het distrikt Wanica in brand gestoken en gedreigd haar broertje van kant te maken.

Officier van justitie Roline Gravenbeek sprak van "een zeer ernstig feit" dat niet ongestraft mag blijven. Ze hield wel rekening met het feit dat de verdachte een zeer moeilijke jeugd heeft gehad en dat dit van invloed is op haar gedrag, zoals uit het rapport van een deskundige blijkt. De vrouw is als kind vaak seksueel misbruikt en mishandeld.

Advocaat Georgette Leter was het deels eens met de motivering van de openbaar aanklager en vroeg de rechter om erop toe te zien dat de haar cliënt daadwerkelijk wordt begeleid. "Dat zij het huis in brand gestoken heeft is een zeer ernstig feit en haar uitspraak dat ze zij graag een nieuwe woning wil geeft aan dat zij niet beseft hoe ernstig de zaak is." De advocaat vroeg de rechter om een zodanige straf op te leggen dat Erika L.snel kan terugkeren in samenleving om voor haar drie kinderen te zorgen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina