Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yelyco opnieuw mannen volleybalkampioen

Yelyco opnieuw mannen volleybalkampioen

13/06/2018 23:31 - John Zaalman

"Undisputed Champs" Yelyco, acht maal op rij kampioen van Suriname.

"Undisputed Champs" Yelyco, acht maal op rij kampioen van Suriname. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Yelyco is voor het achtste jaar op rij mannenvolleybalkampioen van Suriname geworden. In de alles beslissende vijfde finalewedstrijd werd rivaal Yellow Birds woensdagavond in een viersetter geklopt: 25-20, 25-19, 14-25, 25-19.

Het kampioenspunt viel na een blok van Keven Sporkslede op Yellow Birds-aanvaller Joshua Dwarkasing. "Het voelde goed aan", kijkt Sporkslede terug op de actie. Hij blikt terug op zijn moeilijkste kampioenschap. "Yellow Birds is een waardige tegenstander geweest. Ze hebben ons echt laten werken."

"Undisputed Champs" prijkt onder meer als opschrift op de T-shirts van de spelers. Aanvoerder Furgil Ong A Fat meent dat Yelyco ondanks de opmars van Yellow Birds in de derde set kalm is blijven spelen. "We hebben niet met gemak gewonnen, maar belangrijk is dat het kampioenschap binnen is."

Collega-captain Leonel Mahabali van Yellow Birds praat over de slechtste wedstrijd. "We kunnen tal van redenen daarvoor opsommen. Yelyco is gekomen om te spelen. Wij gaan nu de wonden likken." Antonie Manhoef en Chantal Karsters zijn de arbiters geweest in de beslissende partij, die werd afgewerkt in een goed gevulde Ismay van Wilgen Sporthal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina