Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jongerenorganisatie vraagt hulp DNA

Jongerenorganisatie vraagt hulp DNA voor avondopleidingen Adek

13/06/2018 08:09 - Merredith Bruce

Furnen Kofie, voorzitter van jongerenorganisatie Ispeak, pleit voor avondopleidingen op bachelorniveau op de Anton de Kom Universiteit.

Furnen Kofie, voorzitter van jongerenorganisatie Ispeak, pleit voor avondopleidingen op bachelorniveau op de Anton de Kom Universiteit. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Furnen Kofie, voorzitter van jongerenorganisatie Ispeak, heeft dinsdag veel geduld moeten opbrengen om persoonlijk een petitie te overhandigen aan DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Het heeft namelijk bijna een uur geduurd voordat de voorzitter het schrijven zelf in ontvangst kwam nemen. In de brief, ondersteund met ruim vijfduizend handtekeningen, wordt een dringend beroep gedaan op het parlement om namens de jongeren ervoor te pleiten dat er avondopleidingen op bachelorniveau worden ingevoerd op de Anton de Kom Universiteit.

Kofie zei dat de organisatie ervoor openstaat om samen met de jongeren voorstellen te delen met het parlement. De organisatie stelt in de petitie dat een avondopleiding een uitkomst zal bieden voor in het bijzonder jongeren die vanwege hun werk de dagopleiding niet kunnen volgen. Ze wil dat de Adek een droomopleiding moet zijn voor alle personen die zich verder willen scholen op universitair niveau. Kofie zegt desgevraagd dat de organisatie, indien ze na twee maanden nog niets verneemt van de DNA, weer een brief zal richten naar de voorzitter. "Als we twee maanden daarna nog steeds niets vernemen, zullen we contact opnemen met de fractieleiders van de politieke partijen."

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei op basis van de handtekeningen die zijn verzameld, dat er duidelijk behoefte is aan de invoering van avondopleidingen op de universiteit. Ze bracht in herinnering dat er jaren geleden al avondopleidingen waren, maar het bleek niet eenvoudig om deze in stand te houden. Echter, dertig jaar verder, zijn er met de technologie van nu, genoeg alternatieven om deze opnieuw in te voeren. "We zullen het aan de regering voorleggen om te kijken op welke wijze, onafhankelijk van tijd en plaats, de toegang tot voortgezet en hoger onderwijs verhoogd kan worden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina