Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hierro: ‘Wereldtitel blijft het doel’

Hierro: ‘Wereldtitel blijft het doel’

13/06/2018 17:43

Fernando Hierro tijdens de training

Fernando Hierro tijdens de training Foto: EPA  

MOSKOU - Fernando Hierro, de in allerijl aangestelde interim-bondscoach van Spanje, heeft maar één doel en dat is in Rusland wereldkampioen voetbal worden. Dat zei hij op een persbijeenkomst in Krasnodar na een bewogen dag, waarop Julen Lopetegui werd ontslagen als bondscoach.

De Spaanse bond nam het Lopetegui bijzonder kwalijk dat hij in het geheim had onderhandeld met Real Madrid en dinsdag onverwachts bekendmaakte dat hij na het WK trainer wordt van de Spaanse topclub. De bond schoof technisch directeur Hierro, betrekkelijk onervaren als trainer, naar voren als opvolger.

Spanje speelt vrijdag zijn eerste groepswedstrijd tegen Portugal. "We hebben geen tijd om aan iets anders te denken dan die wedstrijd. Het was bepaald geen gemakkelijke dag, maar wat mij betreft laten we het verleden rusten en kijken we positief naar voren'', aldus de vijftigjarige Hierro, die in zijn actieve carrière meer dan zeshonderd wedstrijden voor Real Madrid speelde en 89 keer uitkwam voor de Spaanse nationale ploeg. "Vergeet niet dat onze internationals profs zijn. Ze zijn eraan gewend dat trainers komen en gaan. Ons doel is mooi en spannend, we gaan vechten voor de wereldtitel.'' DVHN.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina