Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hierro leidt Spanje tijdens WK

Hierro leidt Spanje tijdens WK

13/06/2018 15:43

Fernando Hierro

Fernando Hierro Foto: GETTY  

MADRID - Fernando Hierro is bondscoach van Spanje tijdens het WK. De technisch directeur is door de Spaanse voetbalbond doorgeschoven na het veelbesproken ontslag van Julen Lopetegui.

Lopetegui loodste de Spanjaarden naar het WK, maar maakte dinsdag bekend na het WK bij Real Madrid aan de slag te gaan. Die boodschap had de bondscoach, die drie weken geleden nog zijn contract bij de bond tot medio 2020 verlengde, pas vijf minuten voor het wereldkundig worden van het persbericht medegedeeld aan de bondsvoorzitter Luis Rubiales. Die was daar zo kwaad over dat hij Lopetegui een dag later de laan uitstuurde.

Bij de persconferentie over het ontslag van Lopetegui liet Rubiales al weten dat hij verder zo min mogelijk aan de technische staf wilde aanpassen. Met het doorschuiven van Hierro voegt Rubiales dedaad bij het woord.

Hierro is een clubicoon van Real Madrid, waar hij als speler meer dan vierhonderd wedstrijden speelde. Met De Koninklijke werd hij onder andere vijf keer kampioen en won hij drie keer de Champions League. In het seizoen 2014/15 was hij assistent bij Real. Tussen 2007 en 2011 was hij al technisch directeur van Spanje, in november 2017 keerde hij terug in die rol. Hierro begint morgen met Spanje aan het WK met een wedstrijd tegen Portugal. VI

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina