Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie verdachten blijven in voorarrest

Drie verdachten in pedofielenzaak blijven in voorarrest

12/06/2018 10:31 - Jason Pinas

Drie verdachten in pedofielenzaak blijven in voorarrest

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft het verzoek naast zich neergelegd om Charlton Z., Fedor B. en Ricardo F., die al langer dan een jaar in voorarrest zijn voorlopig in vrijheid te stellen. De medeverdachten Milroy W., Roy C. en Doergapersad R. mochten eerder wel naar huis, maar zijn verplicht op iedere zitting aanwezig te zijn.

Valstein-Montnor vindt, net als officier van justitie Roy Elgin, dat er ernstige bezwaren zijn tegen de eerder genoemde verdachten, die in het laatste kwartaal van 2016 samen met de drie anderen een minderjarige jongen meerdere malen seksueel zouden hebben misbruikt. Daarnaast zou Charlton Z. het slachtoffer, dat toen vijftien jaar was, opzettelijk hebben besmet met hiv.

Hoewel de pedofiele handelingen elke keer door meerdere bendeleden zijn gepleegd, heeft Elgin de strafeis in enkele gevallen gedifferentieerd. Tegen Charlton Z., die als brein wordt gezien, is vijf jaar geëist. Hij zou de jongen hebben ontmaagd. De knaap zou onder dwang van de verdachte tegen betaling sex hebben gehad met verschillende mannen.

Tegen Fedor B. is drie jaar geëist, omdat hij zijn huis beschikbaar heeft gesteld aan Charlton Z., die de jongen onder meer in die woning heeft misbruikt. Fedor B. ontkent sex met hem te hebben gehad. Hij beweert te hebben geslapen terwijl zijn medeverdachte bezig was met het slachtoffer.

Ricardo F. moet, indien de rechter meegaat met de eis, twee jaar straf uitzitten. Ook hij heeft zijn huis beschikbaar gesteld aan Charlton Z. voor diens seksuele uitspatting. Bovendien zou Ricardo F. verdovende middelen hebben toegediend aan het slachtoffer. Tegen elk van de overige verdachten is twaalf maanden geëist. De zaak is uitgesteld naar 9 augustus.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina