Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vertrek politie uit Antonio de Brinco aangehouden

Vertrek politie uit Antonio de Brinco aangehouden

11/06/2018 09:27 - Gilliamo Orban

Vertrek politie uit Antonio de Brinco aangehouden

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het voornemen om de politiepost te Antonio de Brinco aan de Lawarivier in Zuidoost Suriname te sluiten gaat voorlopig niet door. Dat verneemt de krant van de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS). Antonio de Brinco is een nederzetting van voornamelijk Chinezen en Brazilianen, waar berovingen gepleegd zijn met dodelijke afloop of waarbij mensen zijn gekapt.

Ondernemer Zhibin Chen is blij dat het vertrek van de politie is aangehouden. "We vrezen dat als er geen politiemannen zijn de rovers weer zullen toeslaan, want toen de politie er niet was, vonden er veel berovingen plaats." Samen met anderen heeft hij per brief bij de korpsleiding zijn misnoegen geuit over de voorgenomen sluiting van de politiepost. Chen wijst erop dat er wel een politiepost in een ander dorp is, maar het is ongeveer een uur varen om die post te bereiken. "Als er calamiteiten plaatsvinden te Antonio de Brinco, zal de politie niet snel ter plekke kunnen zijn", aldus Chen.

Districtscommissaris August Bado van Tapanahony zegt tegen de redactie dat toen hij heeft vernomen dat de politiepost opgeheven zou worden, hij brieven heeft geschreven naar de ministeries van Regionale Ontwikkeling, Justitie en Politie en de korpschef. De burgervader heeft de autoriteiten gevraagd om het besluit te heroverwegen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen