Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Toematoebrug gerenoveerd door omwonenden

Toematoebrug gerenoveerd door omwonenden

11/06/2018 07:16 - Van onze redactie

De Toematoebrug die is gerenoveerd door een groep jongemannen.

De Toematoebrug die is gerenoveerd door een groep jongemannen. Foto: Lloyd Djendje  

PARAMARIBO - Bewoners van het Paramaccagebied zullen er niet meer toe overgaan de weg naar Langatabiki te barricaderen. Een groep jongemannen was van plan dat te doen om aandacht te vragen voor de slechte staat waarin de brug zich bevindt. Het is hen nu gelukt om het rijvlak van de Toematoebrug met stalen roosters te renoveren. De onderkant van de brug laat volgens deskundigen te wensen over.

De mensen hebben vorige week bij de Toematoebrug op de weg naar Langatabiki gestaan en zijn een actie gestart waarbij van weggebruikers een bijdrage gevraagd werd om iets te doen aan de brug. Districtscommissaris (dc) Margaretha Malontie zegt tegenover de Ware Tijd dat de mensen haar op de hoogte hebben gesteld. "Ik heb de politie gezegd wat de bedoeling was van de gemeenschap en dat men met het opgehaalde geld iets zou doen aan de brug. Door de bijdrage van de autobestuurders is nu het rijvlak gefatsoeneerd", zegt Malontie.

De dc juicht de positieve initiatieven toe. Hoewel de brug buiten hun concessiegebied ligt, heeft goudmaatschappij Surgold NV beloofd de oeververbinding te repareren. Het districtscommissariaat heeft een plan om van gouddelvers en andere ondernemers in het gebied financiële steun te krijgen via een goede registratie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina