Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinames belofte bos te behouden is ‘mooi boi’ spelen

Surinames belofte bos te behouden is ‘mooi boi’ spelen

11/06/2018 10:54 - Wilfred Leeuwin

NDP-fractieleider André Misiekaba is van mening dat Suriname verre van voorbereid is om te voldoen aan de eisen van het klimaatakkoord van Parijs.

NDP-fractieleider André Misiekaba is van mening dat Suriname verre van voorbereid is om te voldoen aan de eisen van het klimaatakkoord van Parijs. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De toezegging van Suriname om 93 procent van zijn bos te behouden voor de wereldgemeenschap, moet volgens NDP-fractieleider André Misiekaba niet serieus worden genomen. “Voor mij is Suriname ‘mooi boi’ gaan spelen daar in Bonn”, zei de parlementariër die ook voorzitter is van de parlementaire commissie voor milieu. Hij doelt op een topconferentie in de Duitse hoofdstad waar Suriname de belofte heeft gedaan.

Maar Suriname is volgens de politicus absoluut niet in staat die belofte waar te maken. Het land heeft geen structuur om zich te wapen tegen de negatieve effecten van klimaatverandering, laat staan om die mooie belofte waar te maken tegenover de wereld. "Ik zal pas van mening veranderen wanneer ik zie dat wij zodanige structuren hebben dat we ons kunnen wapenen tegen de effecten. Het harde werk ten spijt van die mensen in de milieusector die dag en nacht werken." Misiekaba sprak tijdens de openbare vergadering van het parlement om te komen tot het ratificeren van het klimaatakkoord van Parijs.

Hij vindt dat Suriname verre van voorbereid is om te voldoen aan de eisen van het akkoord. Tijdens de hele behandeling is de fractieleider sceptisch. Hij vindt dat het ratificeren ook over bijvoorbeeld zes maanden of zelfs een jaar zou kunnen plaatsvinden wanneer alles in gereedheid is gebracht en Suriname al haar instituten, wetgeving en structuren heeft weten te organiseren. Dat zou volgens hem op het hoogste niveau moeten gebeuren in samenwerking met alle partners in de milieusector.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina