Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Onze straten zijn echt vies, het is onvoorstelbaar’

‘Onze straten zijn echt vies, het is onvoorstelbaar’

11/06/2018 00:02 - Merredith Bruce

‘Onze straten zijn echt vies, het is onvoorstelbaar’

 

PARAMARIBO - “Woorden schieten mij tekort om uit te drukken hoe blij ik hiermee ben”, zegt Marlène Ramdin tegen de Ware Tijd. Zij en collega’s van de afdeling Openbaar Groen hebben zaterdag een certificaat ontvangen. Dat gebeurde als blijk van waardering en dank voor het werk dat zij dagelijks doen: het schoonmaken en onderhouden van de binnenstad. Dit initiatief komt van de Pater Anton Donicie padvindersgroep en het Nationaal Jeugdparlement (NJP) in verband met Wereld Milieudag, 5 juni.

Ramdin, rayonchef van de Straatonderhoudsdienst, doet het werk al achttien jaar en het is de eerste keer dat ze op deze manier wordt gewaardeerd. In totaal hebbe 35 personen een certificaat gehad, van wie tien zaterdag op het Revoplein aan de Waterkant. Voorafgaand aan de ceremonie hebben de scouts samen met medewerkers van Openbaar Groen en jeugdparlementariërs een deel van de binnenstad, tussen de Dr. Sophie Redmondstraat en het Revoplein, schoongemaakt.

Scout Odiënza Triesie bewondert de mensen van Openbaar Groen. Vooral de wijze waarop ze omgaan met het dumpgedrag van burgers vindt ze uitzonderlijk. "De straten van onze binnenstad zijn echt vies. Het is onvoorstelbaar", verzucht ze. Dat erkent Ramdin. "Terwijl je bezig bent schoon te maken, enkele meters verder bent gelopen en je keert je om, zie je dat er weer vuil ligt. Onvoorstelbaar. Dit maak ik vooral mee bij de eindhaltes van bussen. Mensen zijn te lui om uit te stappen en hun vuil in een ton te dumpen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina