Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘We blijven vechten tegen protectionisme’

‘We blijven vechten tegen protectionisme’

10/06/2018 09:02

Op de voorgrond (van rechts naar links) Duitse bondskanselier Angela Merkel, Franse president Emmanuel Macron en de president van de Seychellen Danny Faure

Op de voorgrond (van rechts naar links) Duitse bondskanselier Angela Merkel, Franse president Emmanuel Macron en de president van de Seychellen Danny Faure Foto: EPA  

QUEBEC - Voor de G7-landen is een handelssysteem gebaseerd op regels cruciaal, en ze blijven vechten tegen protectionisme. Dat staat in een gezamenlijke verklaring die in Quebec is ondertekend door alle G7-landen, dus ook de Verenigde Staten.

Handelsverdragen moeten "open, transparant en inclusief" zijn en verenigbaar met de voorschriften van de Wereldhandelsorganisatie. Er komen nieuwe internationale regels om een gelijk speelveld te ontwikkelen.Eerder zei de Amerikaanse president Trump dat er een eind moet komen aan wat hij "oneerlijke" handelspraktijken noemt. De zeven proberen handelsbelemmeringen en subsidies te verminderen en vinden het nodig om overcapaciteit in sectoren als staal te vermijden.

Trump wil Rusland ook weer bij de G7 betrekken, dat zou volgens hem "een toevoeging" zijn. De Italiaanse premier Giuseppe Conte is daar ook een voorstander van, maar Canada en Europa zien het niet zitten. Rusland is niet meer welkom bij de G7 vanwege zijn annexatie van de Krim en zijn betrokkenheid bij het conflict in Oost-Oekraïne. Trump verliet de G7 voortijdig om door te reizen naar Singapore, waar hij dinsdag een ontmoeting heeft met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina