Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SZVB wil internationaal toernooi houden

SZVB wil internationaal toernooi houden

10/06/2018 07:00 - Marciano Millerson

SZVB wil internationaal toernooi houden

 

PARAMARIBO - De Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) wil over enkele maanden (augustus of september ...red.) een internationaal toernooi afwerken. “Wij proberen dat te realiseren en zijn bezig met enkele landen. Zij moeten echter eerst bevestigen”, zegt SZVB-voorzitter Rolf Verwey desgevraagd.

Naar verluidt zijn er gesprekken gaande met Guatemala, Curaçao, Guyana, Frans-Guyana en Trinidad en Tobago. "Tot nog toe heeft geen van de landen officieel toegezegd, omdat enkele zaken zoals de zorg lokaal en wat zij zelf moeten bekostigen nog worden besproken." Het ligt echter in de bedoeling dat de SZVB over twee weken officieel antwoord krijgt. De gesprekken kwamen ruim drie weken geleden op gang. Verwey geeft aan dat de keuze voor bovengenoemde landen te maken heeft met de banden, die Suriname met hen heeft. 

Vier jaar terug participeerde de Concacaf clubkampioen uit Guatemala (Glucosoral) aan een internationaaltoernooi van de SZVB. Curaçao heeft tweemaal met een nationaal team aan dit evenement deelgenomen, terwijl Frans-Guyana vorig jaar nog met zijn nationaal team op bezoek was. Guyana is momenteel bezig met de zaalvoetbalontwikkeling en zou deze gelegenheid willen aangrijpen. Nationale selectie In verband met dit voornemen is een nationale zaalvoetbalselectie reeds bijeengebracht. Serginho Reding is als bondscoach aangesteld. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina