Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname wint Caribbean Gospel Songfestival 2018

Suriname wint Caribbean Gospel Songfestival 2018

10/06/2018 11:45 - Tascha Samuel

Suriname wint Caribbean Gospel Songfestival 2018

Foto: Facebook / Stichting SS Music Art Foundation  

WILLEMSTAD - Met veertien solisten en en drie groepen/duo's werd het Caribbean Gospel Songfestival voor de 36ste maal gehouden in de grote zaal van het World Trade Center op Curaçao.

De Surinaamse delegatie verzorgde een bijzonder goed optreden en stak met kop en schouders uit boven de andere deelnemers. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de groep in alle categorieën met de eerste prijs vandoor ging. Het was ook aan het langdurige applaus en gejoel te merken dat het pubiek het eens was met de uitslag.

Met de eigen compositie van Lloyd en Alida Vrede 'Let Us Praise Him' won Giora Sempai-Ajouwna de prijs als solowinnares van het contest. De groep bestaande uit de vier vrouwen Sempai, Regina Haakmat, Joyce Weltevreden en Merville Vrede zongen de oude klassieker 'Great is thy faithfulness' met een dynamisch arrangement om de stem harmonieën te accentueren.

"Ik dank God dat we zo een goede beurt hebben mogen maken. Ik ben in de wolken", lacht Sempai blij. "God is good. Thank you Lord", schreeuwt vocal coach Redan. "Ik ben blij dat Suriname met ons nummer heeft kunnen winnen", lacht componiste Alida Vrede. Het songfestival wordt volgend jaar in Suriname gehouden. De Curaçaose organisatie hoopt met een top drie mee te doen en te komen met een grote groep aanhangers.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina