Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rozenblad loodst Robinhood langs WBC

Rozenblad loodst Robinhood langs WBC

10/06/2018 20:46 - Marinio Balsemhof

Rozenblad loodst Robinhood langs WBC

 

PARAMARIBO - Met zijn tweede hattrick op rij heeft Ivanildo Rozenblad niet alleen zijn positie als topscorer verstevigd in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond, maar nog belangrijker is dat Robinhood door zijn drie goals in de 4-0 winst zondagavond op Walking Boyz Company tot op één punt naderde van koploper Notch.

Robinhood-coach Roberto Gödeken was blij met het gelijkspel van Notch tegen PVV (1-1), maar hij wijst erop dat zijn ploeg zelf moet werken voor het kampioenschap en niet afhankelijk moet zijn van het resultaat van andere clubs. De roodgroenen hebben vijftig punten uit 21 duels, Notch 51 uit 22. Elk team speelt 24 partijen.

Volgens Gödeken speelde Robinhood een matige eerste helft doordat de ploeg drie belangrijke duels in één week heeft gespeeld. Op 1 juni werd met 3-2 gewonnen van Voorwaarts, waarna woensdag de overwinning op Notch volgde in de halve finale van de bekercompetitie. Daarom was de coach ondanks het mindere spel erg tevreden met het resultaat.

Verliezend coach Jimmy Hoepel zegt dat vermoeidheid zijn team de das heeft omgedaan. "Vanwege de zware regens hadden we geen veld om te trainen." WBC, dat lange tijd nog meedeed om de titel, maakt nu totaal geen kans meer. Hoepel stelt dat de ploeg de resterende wedstrijden zal uitspelen, waarna hij over zijn toekomst zal nadenken.

Op het drassige veld in het André Kamperveen Stadion was Rozenblad de grote man bij de recordkampioen met drie goals en één assist. Hij voert momenteel de topscorerslijst aan met 21 doelpunten. Virgill Najoe van PVV bleef steken op zeventien goals. Echter, Robinhood speelde pover in de eerste helft. Het inbrengen van Silvian Sedney na de rust zorgde voor een opleving.

Bij de eerste goal omspeelde Rozenblad een paar verdedigers en knalde hard de bal in; 1-0. In de 81ste minuut werd Cerezo Haabo in het strafschopgebied neergelegd en wees arbiter Ramon Louisville onverbiddelijk naar de witte stip. Rozenblad maakte geen fout; 2-0. Kort daarna gaf hij een goede assist op Haabo, die beheerst intikte; 3-0. In de slotminuten maakte Rozenblad zijn hattrick compleet; 4-0.

Overige uitslagen: Inter Moengotapoe - West United 6-2; Transvaal - Voorwaarts 2-0; Nishan '42 - Papatam 5-1; Leo Victor - Botopasi 2-2.

Stand: 1. Notch 22-51; 2. Robinhood 21-50; 3. Transvaal 22-48; 4. Inter Moengotapoe 22-42; 5. WBC 23-41; 6. Leo Victor 22-37; 7. PVV 22-33; 8. Botopasi 22-29; 9. Voorwaarts 22-24; 10. West United 22-21; 11. Papatam 22-13; 12. SNL 22-10; 13. Nishan '42 22-8.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina