Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe raamovereenkomst palmoliedeal

Nieuwe raamovereenkomst palmoliedeal ligt klaar

10/06/2018 00:00 - Van onze redactie

Vice president Ashwin Adhin

Vice president Ashwin Adhin Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De nieuwe raamovereenkomst met het Indiase palmoliebedrijf Foods, Fats & Fertilizers (FFF) is rond. Het document handelt over het opzetten van een palmolie-industrie in Suriname ter waarde van 250 miljoen US dollar.

Er was reeds een overeenkomst, maar de regering heeft die ingetrokken omdat de belangen van Suriname onvoldoende gewaarborgd waren. In het nieuwe akkoord komen beide partijen aan hun trekken. Vice president Ashwin Adhin zei in het nieuws van zaterdag van Radio 10 dat het de bedoeling is om de raamovereenkomst nog deze maand te tekenen en wel tijdens het staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind.

"We zijn goed op weg en willen het in het bijzijn van de president van India doen. Belangrijk is dat het raamwerk nu klaar is. Het gaat als voorbeeld dienen  voor andere investeringen op dit gebied. We hebben ook met Investsur gewerkt", benadrukte de vice president.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina