Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nadal wint voor elfde keer Roland Garros

Nadal wint voor elfde keer Roland Garros

10/06/2018 13:43

Nadal wint voor elfde keer Roland Garros

Foto: AP  

PARIJS - Rafael Nadal heeft zondag voor de elfde keer in zijn carrière het grandslamtennistoernooi Roland Garros gewonnen. De Spanjaard was in de eenzijdige finale eenvoudig in drie sets te sterk voor de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-4, 6-3 en 6-2.

De 32-jarige Nadal kon al na twee uur en veertig minuten spelen de felicitaties in ontvangst nemen van de acht jaar jongere Thiem. Nadal had het alleen in de eerste set lastig. Hij verspeelde aanvankelijk een vroeg break, maar sloeg bij 5-4 opnieuw toe op de opslag van Thiem en dat bracht hem ook gelijk op een 1-0 voorsprong in sets.

De geboren Mallorcaan deelde daarmee klaarblijkelijk gelijk de genadeklap uit aan Thiem, want in de tweede set liep hij al snel uit naar 3-0 en die marge kwam in het vervolg daarvan op de zevende game na niet in gevaar. De nummer één van de wereldranglijst deed er in de derde set zelfs nog een schepje bij op. Hij kreeg halverwege weliswaar te maken met kramp in zijn linkeronderarm, maar ook daarna stuurde hij Thiem bij vlagen van het kastje naar de muur. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina