Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewustwording plastiekvervuiling eigen verantwoording

Bewustwording plastiekvervuiling eigen verantwoording

10/06/2018 14:43 - Wilfred Leeuwin

De reuze opgeblazen walvis als eyecatcher midden op het wegdek voor de 'Corner house’

De reuze opgeblazen walvis als eyecatcher midden op het wegdek voor de 'Corner house’ Foto: Wilfed Leeuwin  

PARAMARIBO - De waterkant vanaf de ‘Corner house’ tot en met de hoek van de Keizerstraat vertoonde zaterdag een ander beeld dan normaal het geval is. Binnen dit afgesloten gedeelte voor wegverkeer is met succes ‘Wereld Oceanen dag’, herdacht.

Georganiseerd door Green Heritage Fund Suriname en ondersteund door tal van andere milieuorganisaties en bedrijven, is het publiek bewust gemaakt van de gevaren van het verkeerd gebruik van plastic. "Plastiek heeft goede eigenschappen, maar het is de manier waarop wij mensen er mee omgaan", zegt Monique Pool van Green Heritage Fund.

"Die bewustwording is in de eerste plaats een individuele verantwoordelijkheid. Het heeft geen zin te wachten op de overheid, iedereen zal zelf tot het besef moeten komen dat verkeerd gebruik van plastic schadelijk is voor mensen dieren, het milieu en de natuur", zegt Angela Kromodimedjo van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname.

In de verschillende stands van de organisaties en bedrijven is met informatie en spelen voor kinderen het thema 'beat plastic polution, if you can not reuse it, refuse it', behandeld en uitgelegd aan het publiek. Een reuze opgeblazen walvis, stond er als eyecatcher, indrukwekkend midden op het wegdek. Volgens Pool mag terug worden gezien op een geslaagde activiteit, omdat ondanks de regen het publiek hongerig en leergierig bleek naar informatie over hoe met plastic om te gaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina