Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Weg naar Langatabiki wordt niet afgesloten’

‘Weg naar Langatabiki wordt niet afgesloten’

09/06/2018 09:08 - Van onze redactie

De weg naar Langatabiki verkeert in deplorabele staat.

De weg naar Langatabiki verkeert in deplorabele staat.   Foto: dWT  

PARAMARIBO - Ondanks de roep uit de samenleving zal districtscommissaris Margaretha Malontie de weg naar Langatabiki voorlopig niet laten afsluiten. “Dat kan ik niet doen, omdat anders alles vanuit Albina via de rivier moet worden vervoerd naar het achterland. We zijn druk bezig te zoeken naar een tussenoplossing.” Ze is ook op haar hoede om het verwijt te voorkomen dat ze met bepaalde groepen geen rekening houdt.

Het is niet uitgesloten dat zwaar transport voorlopig toch via Albina over de rivier zal worden gedirigeerd. Door de zeer slechte staat waarin een bepaald deel van de weg zich bevindt, dringen weggebruikers er bij dc op aan om de weg af te sluiten. Volgens Malontie wordt er nu samen met het goudbedrijf Surgold NV, de bestuursdienst, de politie en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie een vergadering voorbereid waarbij samen gezocht zal worden naar een oplossing.

Malontie neemt niet graag ad-hocmaatregelen. Het aannemingsbedrijf dat de gunning heeft gehad van Surgold om de weg te onderhouden, heeft door de vele regens de werkzaamheden stilgelegd. Er wordt gewacht tot de droge tijd en dat kan nog drie maanden duren. Taxichauffeurs, die dagelijks rijden naar het gebied, beklagen zich erover dat de overheid te lang wacht met maatregelen tegen te zwaar wegtransport van hout uit en brandstof naar het gebied.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina