Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verslagenheid na moord ex-journalist Isaak Poetisi

Verslagenheid na moord ex-journalist Isaak Poetisi

09/06/2018 16:57 - Naomi Hoever

Ex-journalist Isaak Poetisi is donderdag dodelijk geraakt bij een gewapende roofoverval in het district Para.

Ex-journalist Isaak Poetisi is donderdag dodelijk geraakt bij een gewapende roofoverval in het district Para.  

PARAMARIBO - De stemming was donderdagmiddag gespannen op de redactie van de Ware Tijd: het gonst van berichten op sociale media dat Isaak Poetisi (56), voormalig journalist, er niet meer is. Hij zou een van de vier slachtoffers zijn die eerder die dag ter hoogte van Cabendadorp in het district Para door rovers zijn beschoten.

"Het was nog koffiedik kijken. Het maakt het leed erger als je hoort dat het mogelijk een collega is. Je voelt je gekwetst. Je kan het niet bevestigd krijgen dus het sluimert maar door", reageert nieuwsmanager Terence Oosterwolde vol ongeloof. 's Avonds wordt het nieuws bevestigd. "Het is 'Poet'!" zoals hij onder collega's bekend stond. "Dan begint het tot je door te dringen dat je iemand die je na aan het hart ligt, hebt verloren. Elk mensenleven is belangrijk maar het raakt je meer als het een collega, vriend of kennis is die jaren zijn krachten heeft gegeven aan de krant", laat Oosterwolde zich aangeslagen uit.

Hart voor binnenland

Van Poetisi kan volgens Oosterwolde gezegd worden dat hij een geweldig netwerk had vooral in het achterland. "Hij kwam met interessante verhalen. Hij was niet bang om in de modder te ploeteren of in hoogwater te lopen voor een item. Er ontstond een leegte bij zijn vertrek op de redactie. Hij zal gemist worden. Hij heeft heel veel noden belicht en dat valt nu weg", blikt Oosterwolde verdrietig terug. Ook voormalig chef Binnenland Vernon Texel uit zich lovend over 'Poet'. "Hij had oog voor de problemen van vooral de burgers in het achterland. Hij ergerde zich erover dat beleidsmakers weinig deden om de positie van deze mensen te verbeteren." Poetisi redeneerde dat ze alleen als stemvee worden gebruikt. Texel: "Poet schreef over mensen in wie niemand geïnteresseerd was."

Ook bij het dagblad Times of Suriname heerst verslagenheid. Hij heeft twee jaar voor deze krant gewerkt. "Ik ben geschrokken. Het is erg wat Poetisi overkomen is", zucht Tatjana Muskiet, coördinator redactie. Directeur Narpath Bissumbhar van het Mijnbouwbedrijf Boss Enterprises waar Poetisi ongeveer drie maanden werkzaam was: "Hij was een accurate medewerker. Als directeur heb ik geen op- en aanmerkingen gehad over zijn functioneren."

Samen met drie collega's was Poetisi vanuit Afobaka onderweg naar de stad toen het voertuig waarin zij zaten, werd beschoten door twee rovers. Drie van de inzittenden werden geraakt, van wie twee het niet overleefden. Het andere dodelijke slachtoffer, Zillavana Mangkoeredjo (20), stierf ter plekke, Poetisi overleed in de ambulance op weg naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het vierde slachtoffer bleef ongedeerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina