Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump wil einde 'oneerlijke handelsrelaties'

Trump wil einde 'oneerlijke handelsrelaties'

09/06/2018 21:31

De Franse president Emmanuel Macron, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, premier Shinzo Abe van Japan in gesprek met de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de tweede dag van de G7-top

De Franse president Emmanuel Macron, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, premier Shinzo Abe van Japan in gesprek met de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de tweede dag van de G7-top Foto: EPA  

TORONTO - Kort voor zijn vertrek van de G7-top in het Canadese La Malbaia heeft de Amerikaanse president Donald Trump geëist dat er een eind komt aan oneerlijke handelspraktijken.

Trump zei dat andere landen al tientallen jaren profiteren van die oneerlijke praktijken, maar dat hij de schuld daarvoor niet legt bij de leiders van de andere leden van de G7. De groep van invloedrijkste industrielanden bestaat naast de VS uit Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Japan.

Trump zei dat zijn voorgangers in het Witte Huis er verantwoordelijk voor zijn dat andere landen ten koste van de VS gunstige handelsakkoorden hebben kunnen sluiten. Hij zei verder dat hij niet in een sfeer van ruzie met de andere G7-leiders had gesproken. ''De betrekkingen zijn erg goed.'' Wel waarschuwde de president de andere landen dat ze een fout maken als ze vergeldingsmaatregelen instellen voor de recente Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina