Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Taliban kondigen staakt-het-vuren aan

Taliban kondigen staakt-het-vuren aan

09/06/2018 15:28

Mannen dragen het lichaam van een Sikh die is gedood door de Taliban. De terroristen hebben een staakt-het-vuren-aangekondigd in verband met Ied Ul Fitre.

Mannen dragen het lichaam van een Sikh die is gedood door de Taliban. De terroristen hebben een staakt-het-vuren-aangekondigd in verband met Ied Ul Fitre. Foto: AP / Muhammad Sajjad  

KABUL - De Taliban hebben zaterdag in Afghanistan een driedaags staakt-het-vuren afgekondigd voor volgend weekend. Dan is het Ied Ul Fitre en wordt het einde van de vastenmaand ramadan gevierd.

De wapenstilstand volgt op een mededeling eerder deze week van de Afghaanse strijdkrachten om tot 20 juni geen acties meer te ondernemen tegen de extremistische Taliban. De militanten voegden er wel aan toe dat gevechten tegen buitenlandse strijdkrachten gewoon zullen doorgaan en dat ze zich zullen verdedigen bij een aanval.

Ook de Afghaanse president Ashraf Ghani zei donderdag dat de strijd tegen Islamitische Staat en andere extremistische groepen doorgaat. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina