Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname blijft achter milieufeiten aanhollen

Suriname blijft achter milieufeiten aanhollen

09/06/2018 00:02 - Wilfred Leeuwin

André Misiekaba van de milieucommissie van De Nationale Assemblee, vraagt zich af of of Suriname gereed is om het klimaatakkoord te ratificeren.

André Misiekaba van de milieucommissie van De Nationale Assemblee, vraagt zich af of of Suriname gereed is om het klimaatakkoord te ratificeren. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Terwijl Suriname op het punt staat het Klimaatakkoord van Parijs te ratificeren, blijft het land achter de milieufeiten aanhollen. Dit zegt voorzitter André Misiekaba van de milieucommissie van De Nationale Assemblee. Hij stelt dat Suriname veel offers brengt, bijvoorbeeld door dertien procent van het grondgebied als natuurreservaat aan de wereld beschikbaar te stellen. Maar dat blijkt ook uit de belofte om er alles aan te doen het bos te blijven behouden als de longen van de aarde.

De realiteit is echter dat het land te lijden heeft onder de goud- en houtsector die het milieu behoorlijk vernietigen. Bovendien betaalt een groot deel van de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn geen belasting. Er is geen plan om de toenemende overstromingen in het binnenland aan te pakken. Bij elke regenbui valt op hoe slecht de afwatering is en het probleem van plastic afval wordt alsmaar groter. Misiekaba vraagt zich af of, terwijl we op het punt staan het klimaatakkoord te ratificeren, we daarvoor klaar zijn. 

Maar de politicus kijkt ook buiten de grenzen als het gaat om bescherming en behoud van het milieu. Er zijn 26 jaar na de eerste internationale milieuconferentie vrijwel geen stappen vooruit gezet. "Maar goed, de wereld heeft besloten het met dit nieuwe akkoord weer te proberen." Er zijn in Parijs nieuwe afspraken gemaakt, maar Misiekaba heeft zijn twijfels of die nagekomen zullen worden en of het doel zal worden bereikt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen